torstai 19. tammikuuta 2017

Harjoittelu

Olin 7.11.2016- 19.1.2017 harjoittelussa Marakattimarssissa, joka valmistaa lastenvaatteita sekä myy muiden valmistajien vaatteita liikkeessään.

Heti harjoittelun ensimmäisestä päivästä lähtien sain tehdä ompelutöitä.
Harjoittelussa valmistin suurimmanosan ajasta lastenvaatteita sekä muuta pientavaraa, jota liikkeessä myydään.







Sain harjoittelussa valmistaa useita tuotteita ideasta kaupanhyllylle asti. Ohjaajani luotti kykyyni laatia leikkuu- ja ompelusuunnitelmat. Valmiiden tuotteiden hinnoittelu oli myös mielenkiintoista.

Haluaisin itsekin toimia tulevaisuudessa yrittänä niin oli opettavaista kuulla, mitä kaikkea tuotteen hinnan pitää sisältää ja pohtia sitten kannattaako tuote valmistaa. Pohdimme ohjaajani kanssa hintoja, joilla asiakkaat mahdollisesti tuotteen ostaisivat. Keskustelimme myös millaista tuotteista asiakkaat tykkäävät ja mitkä taas menevät huonommin kaupaksi.

Ohjaajani oli loistava somistaja ja osasi asetella tuotteet kauniista liikkeeseen ja tästä sain myös itsekin paljon oppia harjoitteluni aikana.

Harjoittelussa ompelin myös protoja aikuistenvaatteista toiselle lahtelaiselle merkille ja pääsin näkemään, miten paljon vaiheita toimivan mallin löytäminen välillä vaatii.

Joulukuussa olin ohjaajani kanssa pop-up- myyjäisissä, mikä oli mukavaa ja erilaista.
Harjoittelussani pääsin myös asiakastyöhön hetkeksi joulun kiireisimpinä päivinä sekä myyjäisissä.



Muokkasin harjoittelussa myös Emma- gaalaan tulevaa mekkoa. Asiakas halusi muuttaa helman rakennetta sekä pieniä korjauksia. Oli mukava vaihteeksi muokata valmista tuotetta uudenlaiseksi ja asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen.



Pääsin myös sarjomaan lastenvaatteisiin lisää kokoja, mikä oli itselleni ihan uusi asia.
Sain myös kaavoittaa ihan oman vaatteen Marakattimarssiin. Kaavoittaminen oli mukavaa, mielenkiintoista ja opettavaista. Oli mukava testailla miten kaavani toimi vaatteina eri kokoisilla lapsilla. Lopulta sainkin aikaan toimivan mallin.


Kaavojen muokkailua


Toimivan mallin etsimistä

Toimivan mallin etsimistä


Harjoittelussa opin paljon myös yrittäjyydestä ja olen tyytyväinen, että valitsin juuri Marakattimarssin harjoittelupaikakseni. Vaikka ompelu oli ensimmäisessä harjoittelussa "pääasia" olen silti enemmän kuin tyytyväinen siitä kaikesta informaatiosta, mitä sain ohjaajaltani yrittäjyydestä.

Harjoitteluni Marakattimarssissa oli erittäin hyvä kokemus. Työyhteisö ja ohjaajani oli ihania.
Opin paljon yrittäjyydestä ja tuotteiden valmistamisesta myyntiin. Harjoittelupaikkavalintani tuki loistavasti sitä, mitä itse haluan tehdä opiskelujeni päätyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti